Организацията на обединените нации (ООН) в петък изрази тревога  относно

...
Организацията на обединените нации (ООН) в петък изрази тревога  относно
Коментари Харесай

ООН загрижена за осъдените на смърт в Иран гей активисти

Организацията на обединените народи (ООН) в петък изрази тревога  по отношение на смъртните присъди, издадени от Иран против две активистки за гей права по обвинявания в поощряване на хомосексуализма.

" Ние сме надълбоко загрижени от смъртните присъди, издадени против двама ЛГБТ деятели в Иран ", сподели Лиз Тросел, представител на службата по правата на Организация на обединените нации, представена от AFP.

Тя изрази страдание, че двете дами са били наказани по неразбираемо дефинирано обвиняване , без гаранции за обективен развой ".

Припомняме, че Захра Седиги Хамедани, на 31 години, и Елхам Чубдар, на 24 години, бяха наказани на гибел от Съда на ислямската гражданска война в северозападния град Урмия, оповестиха от Организация на обединените нации.
 Иран осъди двама гей деятели на гибел
Иран осъди двама гей деятели на гибел

Правозащитна организация прикани към напън, с цел да се спрат изтезанията

Обвинението за разпространяване на разврат по земята постоянно се постанова на обвинени, за които се счита, че са нарушили законите на шериата на страната , съгласно организацията за правата на кюрдите Hengaw.

Хомосексуалността е неразрешена в Иран с неговия углавен кодекс, който категорично криминализира еднополовото полово държание както за мъже, по този начин и за дами.

Но присъдите против Седиги Хамедани и Чубдар се считат за извънредно необикновени, като деятели споделят, че не могат да си спомнят предходен случай на екзекуция, подредена за жена поради половата им ориентировка в Иран.

Amnesty International и редица други правозащитни групи към този момент се оповестиха изрично против присъдите, както и управляващите във Франция.

Активисти постоянно упрекват Иран, че постанова репресии на несъгласни с режима или разнообразни малцинства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР